Παγολεκάνες

Η παγολεκάνη [ δεξαμενή ψύξης γάλακτος] χρησιμεύει για την προσωρινή αποθήκευση του γάλακτος. παγολεκάνες 2Στην παγολεκάνη εισέρχεται συνήθως το φρεσκοαμελγμένο γάλα και ψύχεται σε θερμοκρασία 3-4℃. Το γάλα διατηρείται στην παγολεκάνη μικρό χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από μερικές ώρες έως 2-3 ημέρες. Η δεξαμενή ψύξης γάλακτος είναι ένα σημαντικό κομμάτι εξοπλισμού των κτηνοτροφικών και γαλακτοκομικών μονάδων.

Συνήθως κατασκευάζεται από ανοξείδωτο χάλυβα και περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος χωρητικότητας: από 100 λίτρα έως 50.000 λίτρα.

Οι παγολεκάνες πρέπει να διαθέτουν μηχανισμό τον κατάλληλο μηχανισμό ψύξης. Η μείωση του νωπού  γάλακτος από τους 37℃ στους 3-4℃ απαιτείται να γίνεται στο μικρότερο χρονικό διάστημα. Αυτή η περίοδος είναι κρίσιμη για το μικροβιακό φορτίο του γάλακτος.  Η ανάπτυξη και τα προϊόντα μεταβολισμού των παρόντων μ/ο θα καθορίσουν την ποιότητα των παραγόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων.

Οι παγολεκάνες πρέπει να διακρίνονται για:

  • Υψηλή αντοχή. Κατασκευή από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο ατσάλι
  • Εξοικονόμηση ενέργειας. Πλεονέκτημα αποτελεί ο αφρός πολυουρεθάνης (CFC Free) μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών στρωμάτων ο οποίος δημιουργεί μεγάλη ακαμψία και άριστη μόνωση, μειώνοντας έτσι το κόστος λειτουργίας.
  • Εξαιρετική εσωτερική πλύση. Η εκτόξευσης νερού υψηλής πίεσης από την περιστρεφόμενη κεφαλή ψεκασμού και μια πλήρως προγραμματιζόμενη ακολουθία πλύσης με αυτόματη δοσολογία χημικών προϊόντων εξασφαλίζει τον καθαρισμό της δεξαμενής όπως προβλέπεται από τα αντίστοιχα πρότυπα.
  • Εξαιρετική ποιότητα γάλακτος. Η ποιότητα του γάλακτος και του λίπους διατηρούνται με την απαλή κίνηση του αναδευτήρα, επιτρέποντας αποτελεσματική ανάμειξη του γάλακτος ανά πάσα στιγμή.
  • Αποτελεσματική ψύξη.

Οι παγολεκάνες διακρίνονται από μια πληθώρα κατηγοριών.

Ανοικτού τύπου

Κλειστού τύπου

 

Show Buttons
Hide Buttons
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
0