Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Πώς αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου με έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος

πρωτοσέλιδο - Πώς αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου με έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος
Featured Video Play Icon

Δείτε με ποιό τρόπο εγώ λειτουργώ ορθά έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος ώστε να αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Αναλυτικά όλα τα βήματα της σωστής λειτουργίας

Αποκορυφώνω το γάλα με έναν Μικρό Κορυφολόγο Γάλακτος – Ο Διαχωριστής Κρέμας είναι απλός, απαραίτητος, αλλά…

Ο Κορυφολόγος Γάλακτος, ή Διαχωριστής Κρέμας, ή Αποκορυφωτής, (cream separator), είναι ένα μηχάνημα, απαραίτητο, για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την επεξεργασία, και την παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ειδικά, οι μικροί κορυφολόγοι, μπορούν να βρίσκονται σε κάθε νοικοκυριό, το οποίο αγαπά το γάλα.

Δείτε: Δείτε γιατί με την αγορά μικρών κορυφολόγων γάλακτος δίνουμε προοπτική στη ζωή μας

Πώς αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου με έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος
Ο μικρός κορυφολόγος γάλακτος είναι μια χρήσιμη συσκευή, η οποία δεν θα πρέπει να λείπει από κάθε νοικοκυριό, το οποίο αγαπά το γάλα. Ειδικά, για όσους έχουν γαλακτοπαραγωγικά ζώα, ο μικρός κορυφολόγος γάλακτος μπορεί να αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο.

Η λειτουργία των μικρών κορυφολόγων γάλακτος είναι απλή.

Παρόλα αυτά, πρέπει να προσέξουμε ορισμένα πράγματα, ώστε, εμείς και να αποκορυφώσουμε, σωστά, το γάλα μας, αλλά, και να αυξήσουμε την διάρκεια ζωής, της συσκευής μας.

Το κορυφολογάκι μου θα πρέπει να πατά σε σταθερή και οριζόντια βάση
Βατόμετρο. Πρόκειται για έναν μετρητή κατανάλωσης ενέργειας και ισχύος, (power calculator). Αυτή η απλή και οικονομική συσκευή μπορεί εμάς να μάς φανεί εξαιρετικά χρήσιμη. Ειδικάό, όταν η τάση ρεύματος του δικτύου παρουσιάζει συχνές και μεγάλες μεταβολές.

Το πρώτο πράγμα, το οποίο, εμείς θα πρέπει να κάνουμε, είναι να τοποθετήσουμε την συσκευή μας, πάνω σε μια σταθερή, αλλά, και οριζόντια βάση.

Αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου με έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος όταν, εγώ έχω σταθερή ισχύ στην τροφοδοσία του μηχανήματος

Ο μικρός κορυφολόγος γάλακτος, ο οποίος λειτουργεί με ρεύμα, περιέχει έναν ηλεκτροκινητήρα.

Εμείς ζεσταίνουμε 2 με 3 λίτρα νερό σε μια θερμοκρασία κοντά στους 40°C. Με το νερό αυτό θα ”ζεσταθούν”΄ τα δισκάκια στο χώρο του τυμπάνου.

Για την σωστή λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα, απαιτείται η τάση, του ηλεκτρικού ρεύματος, να είναι σταθερή, και κοντά στα 220 Volt.

Όταν επικρατεί κακοκαιρία, ή όταν, εμείς λειτουργούμε πολλές ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι, (ηλεκτρική κουζίνα, ηλεκτρικός φούρνος, θερμοσίφωνας, κ.λ.π.), τότε, ο ηλεκτροκινητήρας, του κορυφολόγου γάλακτος, μπορεί να μην ”δουλεύει” με την ισχύ, η οποία καθορίζεται από τον κατασκευαστή, (συνήθως 60 Watt).

Για τον έλεγχο της λειτουργικής ισχύος, μπορούμε να συνδέσουμε τον μικρό κορυφολόγο μας, με ένα βατόμετρο, έναν μετρητή κατανάλωσης ενέργειας και ισχύος, (power calculator).

Αυτό το ζεστό νερό εξέρχεται (όπως, άλλωστε ήταν αναμενόμενο) από την έξοδο του άπαχου γάλακτος.

Όταν ο ηλεκτροκινητήρας θα αποκτήσει τις μέγιστες στροφές, (βλέπε παρακάτω), τότε, η ένδειξη στο βατόμετρο, θα πρέπει να είναι κοντά στην ισχύ, την οποία δίνει ο κατασκευαστής.

Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για συσκευή των 60 Watt, θα πρέπει να είμαστε, κοντά, στα 58 με 60 Watt.

Εάν το βατόμετρο δείξει, π.χ., 45 Watt, τότε θα πρέπει να φροντίσουμε να διακόψουμε την κατανάλωση ενέργειας από άλλη πηγή στο σπίτι, (π.χ., την ηλεκτρική κουζίνα, το θερμοσίφωνα, κ.λ.π.).

Αρχικά, εμείς βρίσκουμε ποιοτικό γάλα από κάποιον σοβαρό κτηνοτρόφο. Σε κάθε περίπτωση εμείς χρησιμοποιούμε ΜΗ ομογενοποιημένο γάλα.
Αποκορυφώνω το γάλα με έναν Μικρό Κορυφολόγο Γάλακτος Η υγρασία του περιβάλλοντος χώρου θα παίξει ρόλο

Όταν η υγρασία, του περιβάλλοντος χώρου, είναι πολύ υψηλή, άνω του 80%, τότε, εμείς θα πρέπει να αποφεύγουμε την λειτουργία της συσκευής.

Πολύ υψηλές τιμές υγρασίας, του περιβάλλοντος χώρου, θα επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα, της αποκορύφωσης του γάλακτος.

Τί θα πρέπει να προσέχω? Το νωπό γάλα θα πρέπει να έχει φιλτραρισθεί έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα διάφορα ανεπιθύμητα υλικά.
Αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου με έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος όταν, εγώ έχω φροντίσει να θερμανθούν τα δισκάκια στο τύμπανο

Ο διαχωρισμός, του γάλακτος, είναι περισσότερο επιτυχημένος, όταν τα δισκάκια, τα οποία βρίσκονται στο χώρο του τυμπάνου, έχουν ήδη ”ζεσταθεί” και έχουν μια θερμοκρασία, πολύ κοντά, σε αυτήν, την θερμοκρασία, του γάλακτος,  το οποίο αποκορυφώνεται.

Για αυτό, εμείς μπορούμε, (ακριβώς πριν ρίξουμε το γάλα μας), να περάσουμε από τον μικρό κορυφολόγο μας, 2 με 3 λίτρα νερό, θερμοκρασίας, κοντά στους 40°C.

Θερμαίνουμε το γάλα σε μια θερμοκρασία, περίπου, 37°C με 43°C.

Έτσι, τα δισκάκια μας θα αποκτήσουν, και αυτά, μια αντίστοιχη θερμοκρασία.

Το γάλα το οποίο εισέρχεται θα πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστό και καλά φιλτραρισμένο

Αφού λοιπόν, ”ζεστάναμε” τα δισκάκια, του μηχανήματος, τώρα, εμείς είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε και το γάλα μας στον κορυφολόγο.

Τί θα πρέπει οπωσδήποτε εγώ να προσέχω!
Πώς αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου με έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος
Μεταφέρουμε το γάλα στο δοχείο εισόδου της συσκευής.

Το γάλα το οποίο εμείς θέλουμε να αποκορυφώσουμε θα πρέπει να έχει μια θερμοκρασία, περίπου, 37°C με 43°C.

Ο διαχωρισμός, του γάλακτος, δεν θα γίνει αποτελεσματικά, όταν, η θερμοκρασία, αυτού, του γάλακτος είναι κάτω από τους 33°C, ή όταν, η θερμοκρασία, αυτού, του γάλακτος είναι πάνω από τους 47°C.

Επίσης, το χρησιμοποιούμενο γάλα απαιτείται να είναι καλά φιλτραρισμένο – καθαρισμένο.

Πώς αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου με έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος
Πριν μεταφέρουμε το γάλα στο δοχείο εισόδου, η ράβδος βρίσκεται σε τέτοια θέση ώστε δεν υπάρχει έξοδος διαφυγής για το εισερχόμενο γάλα. Όταν, το γάλα μεταφερθεί στο δοχείο εισόδου, εμείς στρίβουμε την ράβδο σε τέτοια θέση ώστε να εμφανισθεί το άνοιγμα και ακολούθως, το γάλα να μπορεί να κινηθεί προς τα κάτω με την επίδραση της βαρύτητας.
Αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου με έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος όταν αφήσω τον ηλεκτροκινητήρα να αποκτήσει τις στροφές

Καθαρίσαμε το γάλα μας.

Στη συνέχεια, εμείς ζεστάναμε, αυτό, το γάλα.

Πώς αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου με έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος
Η αποκορύφωση του γάλακτος ολοκληρώθηκε. Εμείς αφαιρούμε το δοχείο εισόδου και συλλέγουμε την κρέμα, η οποία παγιδεύτηκε στο τμήμα εξόδου. Στην συνέχεια, εμείς προχωράμε στην περαιτέρω αποσυναρμολόγηση της συσκευής.

Τώρα, το γάλα μας, βρίσκεται στο δοχείο εισόδου, του μηχανήματος, και, αυτό, το γάλα, έχει μια θερμοκρασία περίπου 40°C.

Πότε, εμείς θα πρέπει να στρέψουμε την ράβδο, ώστε, να ανοίξει η δίοδος της τάπας εισόδου και το γάλα να περάσει (να κατέβει), προς το τύμπανο?

Εμείς θα πρέπει να περιμένουμε, κάποιο χρονικό διάστημα, (ορίζεται από τον κατασκευαστή), ώστε, το μηχάνημα (δηλαδή ο ηλεκτροκινητήρας του μηχανήματος) να αποκτήσει την σωστή ταχύτητα περιστροφής.

Πώς αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου με έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος
Εξαρτήματα του τυμπάνου ενός μικρού κορυφολόγου γάλακτος. Κατά τακτά χρονικά διαστήματα, εμείς θα πρέπει να καθαρίζουμε όλα, αυτά τα εξαρτήματα.

Συνήθως 2 λεπτά επαρκούν.

Τί θα πρέπει εγώ να θυμάμαι – Κατά τακτά χρονικά διαστήματα εμείς θα πρέπει να σταματάμε την λειτουργία του μηχανήματος για να καθαρίζουμε τα διάφορα τμήματα, αυτού, του μηχανήματος!

Κατά τακτά χρονικά διαστήματα, 1) εμείς θα πρέπει να σταματάμε την λειτουργία της συσκευής, 2) εμείς θα πρέπει να αποσυναρμολογούμε, την συσκευή, 3) εμείς θα πρέπει να καθαρίζουμε την συσκευή.

Πώς αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου με έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος
Όταν φράξουν οι δίοδοι στα δισκάκια, του μηχανήματος, τότε η αποκορύφωση του γάλακτος παύει να είναι αποτελεσματική. Κατά τακτά χρονικά διαστήματα, εμείς θα πρέπει να σταματάμε την συσκευή και να καθαρίζουμε, αυτά, τα δισκάκια!
Αποκορυφώνω γάλα με Μικρό Κορυφολόγο Γάλακτος – Κάθε πότε εγώ θα πρέπει να καθαρίζω τον κορυφολόγο μου?

Αυτό θα εξαρτηθεί, 1) από την ροή του γάλακτος, το οποίο εισέρχεται στο μηχάνημα,2) από το πόσο αποτελεσματικά φιλτραρισμένο είναι το εισερχόμενο γάλα, 3) από την περιεκτικότητα σε λιπαρά του εισερχόμενου γάλακτος, 4) από το πόσο ισχυρά εγώ έσφιξα την βίδα ρύθμισης λιποπεριεκτικότητας στο τύμπανο, του μηχανήματος, κ.λ.π.

Πώς αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου με έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος
Στο επάνω τμήμα του τυμπάνου βρίσκεται η βίδα ρύθμισης της λιποπεριεκτικότητας της παραγομένης κρέμας. Αυτή η βίδα έχει μικρές διαστάσεις και είναι μοναδική. Εμείς δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε βιδώνοντας και ξεβιδώνοντας διαρκώς αυτήν την βίδα.
Δείτε: Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Τί θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε πριν τους θέσετε σε λειτουργία!

Γενικά, εμείς σταματάμε την λειτουργία, του μηχανήματος, και, 1) καθαρίζουμε, κάθε 30 λεπτά, ή, 2) καθαρίζουμε μετά την αποκορύφωση 20 – 25 λίτρων γάλακτος, όταν, το εισερχόμενο γάλα είναι πολύ καλά φιλτραρισμένο, ή, 3) καθαρίζουμε μετά την αποκορύφωση 12 – 15 λίτρων γάλακτος, όταν, το εισερχόμενο γάλα έχει καθαρισθεί, απλά, με την βοήθεια κάποιου τυρόπανου.

Πώς αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου με έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος
Όταν η αποκορύφωση, του γάλακτος, δεν γίνεται σωστά, τότε, το γάλα εξέρχεται από τον μικρό κορυφολόγο μας. Σίγουρα, εμείς θα πρέπει να αποφύγουμε τέτοια φαινόμενα.
Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Ποιόν κορυφολόγο γάλακτος εγώ να αγοράσω? Από πού εγώ να αγοράσω έναν μικρό κορυφολόγο γάλακτος?

Ποιόν μικρό κορυφολόγο γάλακτος εγώ θα πρέπει να αγοράσω?

Από πού θα πρέπει εγώ να προμηθευτώ τον μικρό μου κορυφολόγο γάλακτος?

Σίγουρα, ο καθένας καταναλωτής θέτει διαφορετικά κριτήρια για να κάνει την επιλογή του.

Δείτε: Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Από πού να τους αγοράσω?

Εμείς, διαθέτουμε μικρούς κορυφολόγους γάλακτος σε πλήρως ανταγωνιστικές τιμές.

Επιπλέον, εμείς φέρνουμε την παραγγελία, ακριβώς, στην πόρτα σας.

Σας καλούμε να συγκρίνετε τις τιμές μας με οποιονδήποτε άλλο προμηθευτή.

Η τεχνογνωσία, η εμπειρία και η αξιοπιστία μας, προβάλλεται και αξιολογείται, καθημερινά, από εσάς, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιλέξτε και παραγγείλτε τον Κορυφολόγο Γάλακτος, τον οποίο, εσείς επιθυμείτε.

Δείτε ΕΔΩ τους κορυφολόγους γάλακτος, τους οποίους, εμείς διαθέτουμε.

Για οποιαδήποτε πληροφορία

Καλέστε μας   +30 / 6977369718

                                  +357 / 99032377

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *